duminică, 26 iunie 2011

sâmbătă, 25 iunie 2011

Este posibil sa fii pierdut in Biserica? ( III )


Pierdut in mijlocul trezirii spirituale: Simon Vrajitorul ( Fapte 8 )

Acesta era botezat, dar cu inima murdara. Desi botezul la maturitate e poruncit de Insusi Isus si deci, ne place sau nu ne place, trebuie sa ne botezam, botezul nu spala inimi si nici pacate. Doar Sangele Divin le spala, prin pocainta si credinta reala si sincera. Simon era botezat, dar era si plin de fiere amara. Botezat, dar in lanturile faradelegii. Botezat, dar asa de...nepocait.

De ce dorea Simon Duhul Sfant? Tocmai pentru a-i impresiona pe altii. Dar, la nasterea din nou, Duhul ni Se da tocmai pentru a-i slujii pe altii, nu a-i impresiona. Simon era botezat, dar netransformat. Era botezat, dar fara Duhul Sfant, era nenascut din nou. Omul asta, probabil, credea in Isus. A fost foarte impresionat de ceea ce a vazut ca face Duhul Sfant, ce fac apostolii.
Era pierdut tocmai in mijlocul slujbei de evanghelizare, in mijlocul trezirii spirituale, in mijlocul Adunarii lui Dumnezeu...tocmai fiindca ii lipsea pocainta autentica. Nu exista mantuire reala fara renuntare la pacat. Pocainta inseamna ca nu mai pot trai cum am trait. Chiar daca ma doare, trebuie sa ma despart de pacat, oricare ar fi el. Prin pocainta sincera, reala si smerenie, noi trebuie sa cautam sa-L impresionam pe Domnul, nu pe oameni.

Exista o mare diferenta intre un sentiment de pacat si o convingere sfanta ca sunt pacatos. Convingerea sfanta vine prin Duhul Sfant...ma smereste si ma duce la Sfantul Dumnezeu cu pocainta sfanta, care produce nasterea din nou.
Biserica trebuie sa se autoexamineze in mod constant pentru a vedea daca este in credinta adevarata plina de dragoste jertfitoare. Trebuie sa practice o autocritica severa cu dorinta de-a se corecta. Trebuie sa traiasca intr-o stare de pocainta continua, cautandu-L zilnic pe Domnul din toata inima. Trebuie in mod constant sa-si verifice viata si umblarea in lumina Sfintelor Scripturi. Trebuie sa isi randuiasca viata in concordanta cu Voia lui Dumnezeu prin Duhul lui Dumnezeu. Amin!

Mare atentie, sa nu ne pierdem tocmai in biserica. Ar fi culmea...religiei goale!
~ Mesaje cu impact de Daniel Cocar ~

vineri, 24 iunie 2011

Este posibil sa fii pierdut in Biserica? ( II )


E posibil ca unii crestini sa fie pierduti chiar in Casa Domnului: 
fiul cel mare ( Luca 15 )

Nu toti au observat, dar fiul cel mare era intr-un mai mare pericol decat fiul cel mic, risipitorul. Cel mai mare era in casa...dar pierdut, poate chiar mai pierdut decat fratele sau, cel mic. Tipul acesta traia un mare fals. Avea o traire gresita, total gresita, dar nu stia. Tot ce facea omul acesta era din obligatie, poate chiar de sila, nu? Individul era serios, moral, cuminte, harnic, nu iesea din porunca tatalui. Repede l-am fi bagat in comitet. Dar in acelasi timp era neiubitor, nemilos, nemultumit si rautacios. 

Cel mai mare pericol in care se afla azi Biserica Domnului nu-i din cauza fiilor care au plecat de acasa, ci din cauza celor ce sunt in casa, ei nu au plecat de acasa, dar sunt rai, nemilosi si neiubitori.

Doamne, indura-te si de unii si de altii!


Sa fii pierdut chiar intre ucenicii Domnului: Iuda

Avea privilegii. Era intre ucenici si el insusi...ucenic.
Participa la studiile biblice...cele mai alese. A avut cel mai bun Profesor de Noul si Vechiul Testament, pe Isus Hristos. A asistat la cele mai mari miracole din istorie. Era in compania cea mai de invidiat. Se ruga cu Isus Hristos. Scotea draci, dar el insusi era...drac. Iuda era iubitor...dar de bani. Si pentru bani a fost dispus sa faca chiar...orice.

L-a vandut pe Isus, dar si propriu-i suflet.


~ Mesaje cu impact de Daniel Cocar ~

joi, 23 iunie 2011

Este posibil sa fii pierdut in Biserica? ( I )


Dedic acest mesaj tuturor celor ce sunt membri intr-o biserica, sunt si botezati, mari sau mici, dar nenascuti din nou, nemantuiti. Cel mai dramatic este sa fii membru in Biserica lui Hristos...dar pierdut...pierdut ca unul care niciodata nu a auzit Evanghelia sau n-a fost interesat de ea. Desi botezut face parte din planul de mantuire al lui Dumnezeu, faptul ca esti botezat NU iti garanteaza mantuirea!

Marele pericol este acesta: Sa fii in Biserica si sa faci parte din ea...fizic si membral, dar din punct de vedere spiritual sa fii pierdut, adica mort in diferite pacate, nenascut din nou, neiubitor, nepocait. Sa locuiesti in casa, dar sa fii pierdut...paradoxal. Sa nu fii plecat niciodata de acasa, dar totusi...pierdut; sa fii botezat, dar pierdut.

Din acest motiv, Mantuitorul ne spune: " Vegheati si rugati-va, ca sa nu cadeti in ispita." Pavel spune: " Cercetati-va pe voi insiva daca sunteti in credinta."
" Fiecare sa se cerceteze pe sine insusi..."

E posibil ca Scriptura sa fie pierduta tocmai in Casa Domnului 
( 2 Cronici 34:14-27 )


Cel mai ironic lucru atunci, dar, mai ales acum, este ca Scriptura ( Legea lui Dumnezeu ) sa fie pierduta si neglijata tocmai in Casa Domnului. Pe vremea imparatului Iosia, cand se faceau ceva lucrari la Casa Domnului, niste muncitori au gasit printre vrafuri o...Carte...neglijata si aruncata printre celelalte lucruri nefolositoare. Era tocmai Scriptura. Scriptura nu era la gunoi, dar nici la loc de cinste, ci undeva uitata printre lucrurile netrebuincioase.

Cand i s-a dus Cartea lui Iosia, un tanar imparat, si a inceput sa citeasca din ea... s-a speriat, vazand cat de departe erau ei de voia lui Dumnezeu. Veneau la Casa Domnului, aveau slujbe religioase, dar fara Scripturi. Aveau traditii, rugaciuni si liturghii, dar Cuvantul lui Dumnezeu era absent. Dar se invatasera si cu asta...chiar fara sa-si dea seama! Cum a fost posibil sa inlocuiasca Cuvantul cu cuvantul? Cum a fost posibil ca preotii si pastorii sa puna deoparte Scriptura si sa vina in fata poporului cu altceva, cu inlocuitori? Ia uitati-va azi, in unele biserici, altare si amvoane si o sa vedeti cat de mult este neglijata si uitata, ba chiar si total inlocuita...tocmai Scriptura. Ia uitati-va si in unele vieti...si veti vedea cat de neglijata este tocmai ce-i mai important: Scritura, Cuvantul Divin, Cuvantul care da Viata.

Iosia avea totusi o mica scuza: Nu cunostea Legea Domnului, pentru ca n-o avea. Noi o avem, o si stim, dar n-o mai prea citim, implinim sau respectam. Filozoful Goethe a spus atat de clar si sanatos: " Binele si puterea unei natiuni consta din atitudinea pe care o are fata de Biblie. " Mare dreptatea avea! Sa stii sa citesti, sa ai acces la Biblie, sa ai Scriptura langa capul tau pe o noptiera sau pe un raft, sub un teanc de alte carti...e tot pierduta...si tu la fel. In vremea lui Iosia nu existau probabil decat cateva copii ale Scripturii.

Atentie, Biserica, atentie, crestine, atentie omule...sa nu pierzi ceea ce e mai important: Cuvantul, cunoasterea si aplicarea Sa!

~ Mesaje cu impact de Daniel Cocar ~

luni, 20 iunie 2011

Pretuieste tacerea


Tacerea inseamna blandete:

cand nu raspunzi la ofense,
cand nu iti reclami drepturile,
cand ii lasi lui Dumnezeu
apararea onoarei tale...

Tacerea inseamna milostivire:

cand nu dezvalui greselile fratilor,
cand ierti fara sa te mai opresti la trecut,
cand nu condamni, dar mijlocesti
inlauntrul tau pentru altii...

Tacerea inseamna rabdare:

cand suferi fara sa te lamentezi,
cand nu cauti consolarea la oameni,
cand nu intervii dar,
astepti ca samanta sa rodeasca incet...

Tacerea inseamna umilinta:

cand taci pentru a-i lasa pe ceilalti sa se evidentieze,
cand nu afisezi ostentativ darurile lui Dumnezeu,
cand lasi ca actiunile tale
sa fie gresit interpretate...

Tacerea inseamna credinta:

cand taci pentru ca El este acela care lucreaza in tine,
cand renunti la sunet, la vocile lumii, pentru a ramane in prezenta Sa,
cand nu cauti intelegere dar,
iti este suficient ca El te cunoaste...

Tacerea inseamna adoratie:

cand imbratisezi crucea fara sa intrebi "de ce?"