miercuri, 19 septembrie 2012

Ciulama de pui


Ingrediente:

  • 5 pulpe de pui
  • 1 ceapa
  • 200 ml smantana
  • vegeta, piper, ulei, sare
  • o legatura de patrunjel
  • 2 linguri faina
  • 3 catei de usturoi
  • 1 pahar de apa sau lapte
Mod de preparare:
  • Punem la incins cateva linguri de ulei intr-o tigaie si apoi prajim in el pulpele de pui. Atunci cand acestea sunt rumenite le scoatem pe o farfurie.
  • Intr-o alta cratita incingem trei-patru linguri de ulei, tocam ceapa si o calim cateva minute. In momentul in care ceapa devine sticloasa (adica incepe sa se inmoaie), adaugam cele doua linguri cu faina si amestecam bine. Se vor forma niste cocoloase de faina, dar vom scapa de ele turnand imediat un pahar cu apa sau lapte.
  • Dupa ce dizolvam cocoloasele de faina, adaugam pulpele de pui in ciulama si o lasam sa fiarba zece minute la foc mediu. Deoarece sosul este destul de gros, cat timp fierbe ciulamaua cu pulpele de pui noi trebuie sa avem grija sa amestecam din cand in cand. Dupa cele zece minute adaugam smantana ( am dizolvat-o intr-un bol cu putin lapte ), sarea si vegeta, apoi lasam ciulamaua de pui sa fiarba la foc mic pentru inca zece minute.

  • Tinand cont de faptul ca pulpele de pui sunt prajite, ciulamaua nu necesita un timp mare de fierbere. Daca ni se pare ca ciulamaua de pui are sosul prea gros, atunci il mai putem subtia adaugand putina apa sau lapte. La sfarsitul prepararii, luam cratita de pe foc si adaugam  patrunjelul tocat marunt, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust.

Niciun comentariu: