sâmbătă, 21 februarie 2015

Clafoutis cu visine


Ingrediente:
  • 500-1000 g visine fara samburi ( nu stiu exact cat au fost ca am avut la lada si am uitat sa cantaresc cand s-au dezghetat )
  • 130g faina
  • 100 g zahar
  • 50g unt topit + unt de uns tava
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 oua
  • 240ml lapte
  • un praf de sare
  • zahar pudra pt pudrat la final
Mod de preparare:


  • Se unge vasul cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt
  • Se pun fructele cat sa acopere baza vasului.
  • Intr-un bol mare se pune faina,zaharul,vanilia,sarea se amesteca un pic cu telul apoi adaugam ingredientele lichide.
  • Amestecam bine pana devine o compozitie ca de clatite,
  • Turnam peste fructe si dam la cuptorul preincalzit 45 min la foc potrivit.
  • Va creste mult dar cand se raceste revine la forma initiala.
           

Niciun comentariu: