joi, 5 februarie 2015

Prajitura cu iaurt si portocala


Ingrediente uscate:
  • 125 g faina
  • 100 g zahar
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 1 varf de lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 1 esenta de vanilie
  • unt pentru uns tava
Ingrediente umede:
  • 125 ml iaurt
  • 4 linguri ulei
  • 1 ou
  • coaja de la o portocala
  • sucul de la o portocala
Pentru decor :
  • zahar pudra
  • o portocala felii si suc de portocala
Mod de preparare:

  • Toate ingredientele uscate trebuie cernute cu ajutorul unei site.
  • Separat intr-un bol se amesteca ingredientele umede cu ajutorul unui tel, apoi se toarna peste cele  uscate si le amestecam cu ajutorul unei spatule.
  • Se toarna compozitia intr-un vas uns cu unt. Am avut vas cu diametru de 26 cm si nu a mai iesit asa inalt.
  • Cand se raceste se pudreaza cu zahar apoi cand se serveste se decoreaza cu felii de portocala si se stropeste cu suc de portocala.

Niciun comentariu: