marți, 14 aprilie 2015

Prajitura Fanta


Ingrediente blat:

  • 6 oua
  • 100 ml ulei
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
Mod preparare blat:
  • Galbenusurile se amesteca cu zaharul. Se adauga uleiul, putin cate putin si mixam.
  • Adaugam faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt amestecand cu o spatula.
  • Apoi incorporam usor albusurile batute spuma.
  • Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  • Se da la cuptor pt 25-30 min, faceti testul cu scobitoarea.
Ingrediente crema:
  • 500g branza de vaci
  • 200g unt
  • 150g zahar
  • 1 esenta de vanilie
Mod de preparare crema:
  • Untul se mixeaza cu zaharul pana devine spuma apoi adaugam branza si esenta de vanilie.
  • Crema se intinde peste blatul racit pe care l-am insiropat cu suc de portocale si se da la frigider.
Ingrediente glazura:
  • 800 ml suc de portocale facut in casa sau fanta
  • 2 plicuri budinca vanilie
  • zahar (daca scrie pe plicul budincii)
Mod de preparare glazura:
  • Preparam budinca conform instructiunilor de pe plic doar ca nu folosim lapte ci suc de portocale.
  • Dupa ce s-a ingrosat o lasam la racit apoi o intindem peste crema de branza.
  • Se da la frigider si se taie prajitura dupa 3-4 ore.


Niciun comentariu: