duminică, 24 mai 2015

Pandispan cu visine


Ingrediente:
  • 3 oua 
  • 200 ml ulei
  • 300 g faina (depinde cat de mari sunt ouale)
  • 150ml lapte
  • 300 g zahar
  • esenta de rom sau vanilie
  • 1 plic de praf de copt
  • visine sau ce fructe doriti

Mod de preparare:
  • Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul in ploaie si se bat ( mixeaza) pana se topeste zaharul.
  • Peste galbenusuri se adauga laptele, uleiul cate putin, praful de copt, esenta. Se amesteca usor, cu lingura, albusurile cu amestecul de galbenusuri, se adauga faina. In functie de cat de mari sunt ouale, se pune toata faina sau nu.
  • Compozitia trebuie sa fie destul de groasa ( curga greu )... se toarna in tava, deasupra se pun visinele sau alte fructe si se coace la foc mediu. 
  • Pudram cu zahar pudra vanilat si se o taiem cand s-a racorit.
Reteta preluata de pe un grup de mamici: Vali Nus

Niciun comentariu: