sâmbătă, 31 octombrie 2015

Rulouri pizza


Ingrediente:
  • 150g branza de vaci
  • 4 linguri lapte
  • 1 ou
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 250g faina + inca 50g pentru intins
Pentru umplutura:
  • 150g salam feliat subtire
  • 100g branza 
  • 50g cascaval 
  • 50g sos tomat
Pentru topping:
  • 1 ou
  • seminte de mac
Mod de preparare:

  • Se amesteca oul, branza de vaci, laptele, uleiul, sarea si apoi se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. 
  • Rasturnam totul pe blatul de lucru presarat cu faina si framantam rapid ( practic pana se omogenizeaza toate ingredientele) un aluat elastic.
  •  Intindem o foaie si taiem in forma de patrat/dreptunghi, indepartam marginile si le vom folosi mai tarziu. Impartim aluatul in patrate/dreptunghiuri.
  • Ungem cu sos tomat aluatul.
  • Pe fiecare punem o felie subtire de salam , branza rasa si bucatele de cascaval, indoim putin marginile laterale apoi rulam apasand putin pe margini sa nu curga branza.
  • Punem rulourile in tava tapetata cu foaie de copt si le ungem cu ou batut apoi presaram seminte. 
  • Coacem la 180g C timp de 20 minute.
  • Procedam la fel si cu aluatul ramas. Niciodata nu reusesc sa intind o foaie rotunda sau patrata...mai trebuie exercitiu :D

Reteta preluata de aici: Hai sa gatim cu Amalia!

Niciun comentariu: